Za naše pacijente

 

BICOMStari lekari su smatrali da je jedan od glavnih uzroka bolesti kršenje prirodnih zakona i da se zdravlje sastoji u tome da se pacijent vrati u prvobitno – zdravo – stanje, harmonizovanjem njegovih energija i negovanjem sklada sa prirodnim zakonima. Dobro zdravlje je uvek stvar lične odgovornosti – lekari i terapeuti su tu samo da pomognu pacijentima da lakše dođu u fizičku i psihičku harmoniju i da se eventualni nepoželjni agensi lakše izbace. To je upravo ono čime se i mi bavimo u biorezonantnoj terapiji. Harmonizujemo pacijenta na energetskom nivou, a potom se sve ostalo dešava samo od sebe. Da bi u tome bili uspešni, neophodna je i lična odgovornost pacijenta i njegova što bolja saradnja. Kada pacijenti ovo shvatite, sve naše preporuke biće im same po sebi razumljive.

Evo nekoliko opštih pravila kako doprineti uspešnosti BICOM biorezonantne terapije:

 • Piti mnogo vode ... Zašto? Tokom terapije mobilišu se otrovne i balastne supstance. One se mogu izlučivati samo preko jetre, žuči, creva i bubrega, ako u organizmu ima dovoljno vode. Voda, koja nema mnogo minerala, može za sebe vezati otrovne supstance i zatim ih izbaciti iz organizma. Ako su u vodi mnoge druge supstance, odnosno već koncentrisani minerali, kao što su: mineralne vode, čaj, limunade itd., mnogo je manja mogućnost izlučivanja otrovnih supstanci. Kafa i crni čaj još dodatno organizmu oduzimaju vodu. Mleko nije napitak, već hrana. Alkoholna pića opterećuju organe za izlučivanje, posebno jetru i potrebno ih je potpuno izbegavati tokom lečenja. Preporučujemo da vodu koju pijete držite u staklenoj flaši u kojoj se nalazi magnet ili da se flaša sa vodom stavi na magnet. Magnetisanjem vode vraćate joj njenu životnost i snagu, koje gubi prolaskom kroz vodovodne cevi i držanjem u plastičnim flašama.
 • Zdrava hrana ... Uzimati punovrednu hranu – po mogućnosti proizvode koji ne sadrže dodatne toksične supstance, kao što su: pesticidi, konzervansi, boje, koje naše organe za izlučivanje dodatno opterećuju. Po mogućnosti hranu nabavljajte iz prodavnica zdrave hrane.
  • Potrebno je izbegavati svinjsko meso jer ono blokira crevne limfne čvorove i tako opterećuje naš imunološki sistem. Sadrži takođe međućelijske masti i mnogo otrovnih supstanci koje bez prepreka mogu prelaziti kroz creva, jer su vrlo slične mastima ljudskog organizma.
  • Malo brašnastih proizvoda i šećera, jer oni štete zdravoj crevnoj flori, podstiču razmnožavanje nezdravih bakterija i gljivica.
  • Mikrotalasna pećnica uništava strukturu životinjskih belančevina i njihovu "životnu energiju". Radije kuvajte na šporetu. Svaku supstancu koja deluje kao alergen, potrebno je dok traje terapija isključiti iz svakodnevne hrane.
  • Konzumiranje hrane obavljajte uvek u mirnoj atmosferi, tj. nikad ne jedite brzo, kada ste uzbuđeni, besni ili tužni.
 • Spavanje ... Priuštite vašem organizmu dovoljno mirnog sna na (geopatski) neopterećenom ležaju. Preporučljivo je da ležete pre ponoći (zbog lučenja hormona opuštanja) i ujutro ustajete pre 8:00 h. Samo tako ćelije tela i psiha imaju mogućnost da se regenerišu. Idealno pražnjenje creva je između 5:00 h i 7:00 h, jer je po kineskoj tradicionalnoj medicini energija debelog creva tada najača i izbacićete iz sebe ne samo fizičke, nego i psihičke i duševne toksine. Ukoliko u tome budete redovni mesec dana, može vam se desiti da stolice postaju obilnije i češće, što je veoma dobar znak da ste tada prilagođeniji dnevnom ritmu.
 • Psihička komponenta ... BICOM biorezonantna terapija deluje efikasno i kod onih koji su prema novim tehnologijama nepoverljivi. Ipak, važan faktor u lečenju je i pozitivan stav prema životu, bolesti i želja za ozdravljenjem. Podupiruće, svakako, deluju vežbe opuštanja, psihoterapija, kinezioterapija ili Bachove cvetne kapi.
 • Pravilo 70% ... znači da u svim fizičkim, pa po mogućnosti i ostalim aktivnostima, koristite i trošite samo 70% snage. To znači da se nećete iscrpljivati, vaše telo neće reagovati stresom na sportske i druge aktivnosti i jedva ćete čekati sledeći trenutak kada ćete moći da uživate u njima. U protivnom, svi vaši napori da se pridržavate nekih programa za poboljšanje fizičke kondicije ili da budete u formi, pre ili kasnije pašće u vodu (uostalom to su već mnogi i iskusili!?).