Žudite za cigaretom?
Odbacite naviku i živite!

 

Emfizem plucaDanas je svima jasno da je pušenje štetno po zdravlje, kako za one koji puše, tako i za one u njihovom okruženju. Međutim, izgleda kao da to ne daje baš nešto mnogo efekta, jer mnogi i dalje puše, a i broj pušača je u porastu. Zbog čega!? Pa, verovatno (po našem mišljenju) zato što su cigarete i pušenje ušli na lepa, širom otvorena vrata čovečije psihe i tela. Iz psihologije je poznato da je čovek plastično biće, što znači da se na njegove potrebe i želje može izuzetno uticati, što se danas koristi više i uspešnije nego ikada u istoriji čovečanstva. Pušenje je putem medija predstavljeno kao nešto što čini svaki zreo, smeo, lep… muškarac i ženstvena, senzitivna, sposobna... žena. Da bi paradoks bio još veći, pušači tvrde da ih pušenje smiruje, tako ubijaju dosadu, a i onako se od nečeg mora umreti!?! Nažalost, pušači nisu svesni da ako ih danas ne boli nešto zbog popušene cigarete, da tako ne mora biti već sutra; jer pušenje ima kumulativni efekat. U prirodi je čoveka da misli da se sve loše događa drugim ljudima (bolesti, patnje...), a da će se on sam već nekako snaći. Takođe, mnogi misle da se mogu osloboditi te “zle” navike kad god hoće – već sutra; ali to sutra nikada ne dolazi! A sada – nekoliko činjenica:

Hajde da pogledamo šta se desilo nekolicini “marlboro muškaraca” (koji su postali poznati zahvaljujući reklamiranju cigareta):

  1. Vejn Meklaren – Marlboro – mrtav, rak pluća, 51 godina starosti.
  2. Dženet Sakmen – Lucky Strike – rak-grkljan/pluća uklonjen.
  3. Dejvid Gerlic – Winston – imao šlog u svojim srednjim 30-im godinama.
  4. Dejvid Miler – Marlboro – mrtav, emfizem, 1987. god.
  5. Vil Tornburi – Camel – mrtav, rak pluća, 56 godina starosti.

U duvanskom dimu je utvrđeno više od 4.000 različitih otrovnih jedinjenja od kojih su desetine kancerogena!

Neverovatno izgleda i to da se mnogi plaše side, gripa, invaliditeta, bore se protiv alkoholizma, raznih droga i terorizma, a pušenje je – znatno ispred svega toga – uzrok preuranjene smrti miliona ljudi širom sveta. Dokazano je da cigarete izazivaju 5-6 puta jaču zavisnost od alkohola, koja je iste jačine kao i heroin. U medijima se retko ili nikako ne može naći podatak da je neko prerano završio svoj život zbog toga što je pušio, ali zato opisi saobraćajih nesreća pune naslovne strane dnevnih novina. Ako neko premine zbog side, droge ili sličnih razloga, to takođe dobija publicitet. Dakle, u svemu tome nešto ne štima. A za sebe bismo rekli da smo razumna bića!?!...

“Tinejdžeri u velikoj meri potcenjuju zavisnost od duvana i u velikoj meri precenjuju svoju sposobnost da je kontrolišu. Da bi neko bio nepušač, najsigurniji način je da nikada ne započne.” (Dr Luis Salivan, bivši američki sekretar zdravlja)

Pored raka pluća, pušenje prouzrokuje i druge vrste raka kao na primer: usne, oralne šupljine, ždrela (farinksa), grkljana (larinksa), dušnika (traheje), jednjaka, želuca, jetre, pankreasa, mokraćne bešike, bubrega, grlića materice, leukemiju, debelog creva, kože, penisa.

Pušenje može da prouzrokuje: bolesti srca i krvnih sudova, oštećenje mozga, rizik vanmaterične trudnoće, iznenadnu smrt odojčeta, pobačaje, deformisanje bebe, snižen IQ dece čije su majke pušile, hronične bolesti pluća, emfizem, nedostatak daha.

Pušenje smanjuje kvalitet života. Pušači su skloni da imaju: smanjenu čvrstinu kostiju i više preloma, povećani rizik od bola u leđima i povrede leđa, hormonalne poremećaje, brži gubitak fizičkih kapaciteta, ubrzanu pojavu bora, ubrzani gubitak kose i pojavu sede kose, ubrzani gubitak vida, probleme sa spavanjem, probleme sa gorušicom, više slučajeva čira na želucu.

Pušenjem ne trujete samo sebe, već i vaše bližnje – partnere, decu, prijatelje, rođake, kolege nepušače!

ODVIKAVANJE OD PUŠENJA

Odvikavanje od pusenjaPrestankom pušenja nećete samo pozitivno uticati na vaše zdravlje i zdravlje pasivnih pušača, nego će to znatno doprineti i vašem boljem izgledu i punijem novčaniku. Za odvikavanje od pušenja uvek je pravi trenutak, a najbolji je odmah – SADA!

Biorezonantna terapija zavisnosti

Verovatno najčešća zavisnost koja se uspešno rešava BICOM biorezonantnom terapijom je zavisnost od duvana. Osnovni pristup je detoksikacija koja se sprovodi uz cigaretu marke koju pacijent puši i tretiranjem akupunkturnih tačaka i određenih refleksnih zona na telu, putem posebnih elektroda koje mogu preneti poruke do mozga. Ako određenu supstancu uzimate dovoljno dugo – na primer, nikotin ili alkohol – encefalini, tj. prenosnici moždanih hemikalija, za nju naprave mesta tako da postaje potrebna za hemijsku ravnotežu.

Ako tu hemikaliju uklonite – recimo, prestanete da pušite – mozak se nađe u stanju šoka poznatijem kao apstinencijska kriza ili kriza odvikavanja. BICOM aparatom uspostavljamo ravnotežu hemikalija i tako uklanjamo simptome odvikavanja od zavisnosti. U osnovi, biorezonanca obnavlja uslove u kojima je vaše telo funkcionisalo, pre nego što ste zapalili prvu cigaretu.

Uspešnost terapije je 70% nakon samo jedne, a 98% nakon tri do pet terapija. U većini slučajeva potrebna je samo jedna antinikotinska terapija da biste postali nepušač.

Pripreme za terapiju

Odlučite se za terapiju onda kada zaista želite da prestanete da pušite - Vi odredite dan i termin, a najbolje je što pre. Nedelju dana pre terapije pijte mnogo obične vode (barem 2 litre dnevno). Pripremite se na to da izbegavate situacije u kojima dobijate želju za cigaretom. Na dan terapije učinite sledeće:

  • ispraznite i operite sve pepeljare;
  • zamolite partnera i prijatelje da ne puše kada su u vašem društvu, 24h nakon vaše terapije;
  • rešite se svih cigareta kod kuće, na poslu i u automobilu, sačuvajte samo jednu kutiju; tu kutiju obavezno donesite na terapiju, biće nam potrebna.

Na terapiji

Za početak je potrebno da popušite svoju poslednju cigaretu. Iz pepeljare ćemo uzeti pepeo i zajedno sa ostatkom cigarete staviti u posebnu posudu koja je povezana s BICOM aparatom. Nakon toga udobno ćete se smestiti u terapeutsku stolicu i terapija može da počne. Nakon samo 20 minuta više nećete imati želju za cigaretom. Dobro došli u svet nepušaća!

Nakon terapije

Nakon terapije vaše telo će početi ubrzano da izbacuje nikotin i katran i ostale štetne supstance koje truju organizam pušača. Koža je naš najveći organ za eliminaciju, pa će i najviše štetnih supstanci izaći kroz nju. Neka vas ne začudi ako voda nakon tuširanja bude smeđa – to je nikotin.

Nemojte da zaboravite da i dalje pijete mnogo obične vode, jer tako pomažete bubrezima da izbace toksine iz tela. Ako ste u prilici, možete otići u saunu – znojenje je odličan način izbacivanja toksina iz organizma.